вівторок, 22 серпня 2023 р.

Засідання МО поч класів - результати та перспективи методичної роботи

НОВИНА

22 серпня відбулось засідання голів методичних об’єднань вчителів початкових класів закладів середньої освіти Чернівецької територіальної громади.

На засідання була запрошена Палійчук Оксана Михайлівна, начальник управління Державної служби оцінки якості освіти у Чернівецькій області, з метою ознайомлення вчителів початкової ланки освіти з результатами моніторингу якості освітньої діяльності та якості освіти у Чернівецькій області. Їі професійний виступ сприяв усвідомленню учителями наявності освітніх втрат та можливості їх подолання через організацію очного навчання, додаткових занять, обдумування кількості і якості навчальної інформації, психоемоційної і фізичної безпеки освітнього середовища. Підкреслено Оксаною Михайлівною необхідність вироблення учителями однакового ставлення до усіх навчальних предметів, адже втрати є не тільки у навчанні, але і у вихованні та розвитку учнів.

Продовженням виступу пані Палійчук був виступ учителя Чернівецького ліцею No 7 Воронки Майї Романівни, яка не стільки констатувала проблему, а запропонувала напрями, форми і методики роботи з учнями початкових класів, які застосовувала вона наприкінці минулого навчального року. Це методичні рекомендації для діагностування освітніх втрат молодших школярів, уроки-блоки, карти опорних знань, резервний кейс завдань та завдання на зняття тривожності та формування соціально-емоційного благополуччя учнів початкових класів.

Під час доповіді обох спікерів учителі початкових класів мали можливість осмислити, порівняти інформацію, запозичити і навіть здійснити самооцінювання якості освіти у їх закладах освіти у гугл-формах.

Консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників Манчуленко Лілія Василівна звернула увагу учасників засідання на зміни щодо підвищення кваліфікації педагогічних працівників та застосування надалі у 2023/2024 навчальному році документів «Методичні рекомендації здобуття освіти в умовах воєнного часу» та Листа МОН «Про організац
ію освітнього процесу у 2023/2024 році». Крім цього було діагностовано потреби індивідуальних і групових методичних консультацій вчителів початкових класів у 2023/2024 навчальному році. Засідання методичного об’єднання завершилось хвилиною мовчання як пам'ять про загиблих під час російського терору, та як подяка тим, хто захищає незалежність України. 

Немає коментарів:

Дописати коментар